Laat de kokosolie smelten in de microgolfoven. Meng in een grote kom met de ahornsiroop, appelmoes/geplette banaan.
Weeg 175g havermout af en maal in de keukenmachine tot meel. Voeg de gewone vlokken en het meel toe aan de vloeistoffen en meng goed.
Breek de pecannoten in kleinere stukken met je handen en voeg toe aan het deeg.
Zet het deeg voor 30 minuten in de vriezer of minstens 1 uur in de koelkast om wat uit te harden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel het deeg in 12 ronde balletjes & maak met je duim een gaatje in het midden. Leg het chocoladeblokje in het midden en vouw het deeg eromheen.
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 20 minuten.
Laat (bijna volledig) afkoelen voor je ze verorbert.
*Als je geen keukenmachine hebt om de havermout te malen, kan je 175g havermout vervangen door kant-en-klaar havermeel of gewone bloem.
**Honing of een andere vloeibare suikervervanger kan ook.