Ga terug
+ servings

Ontbijtkoekjes met chocolade

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
12 koekjes

Ingrediënten

  • 225 g havermoutvlokken*
  • 100 g kokosolie
  • 100 g ahornsiroop**
  • 1 geplette banaan/100g appelmoes
  • 50 g pecannoten
  • 12 stukjes pure chocolade

  • Laat de kokosolie smelten in de microgolfoven. Meng in een grote kom met de ahornsiroop, appelmoes/geplette banaan.
  • Weeg 175g havermout af en maal in de keukenmachine tot meel. Voeg de gewone vlokken en het meel toe aan de vloeistoffen en meng goed.
  • Breek de pecannoten in kleinere stukken met je handen en voeg toe aan het deeg.
  • Zet het deeg voor 30 minuten in de vriezer of minstens 1 uur in de koelkast om wat uit te harden.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het deeg in 12 ronde balletjes & maak met je duim een gaatje in het midden. Leg het chocoladeblokje in het midden en vouw het deeg eromheen.
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 20 minuten.
  • Laat (bijna volledig) afkoelen voor je ze verorbert.
*Als je geen keukenmachine hebt om de havermout te malen, kan je 175g havermout vervangen door kant-en-klaar havermeel of gewone bloem.
**Honing of een andere vloeibare suikervervanger kan ook.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!