Ga terug
+ servings

Kokos-citroentaart (vegan)

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:30 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 g amandelen ik had geroosterde*
  • 3 el ahornsiroop**
  • 40 g kokosrasp

Voor de vulling:

  • 1 blik kokosmelk vol
  • 100 ml ahornsiroop**
  • 2 citroenen
  • 1 flinke eetlepel maïzena

Voor de bodem:

  • Doe de amandelen in een keukenmachine en maal fijn tot meel. Voeg de kokosrasp toe en de ahornsiroop en meng tot een egale massa. Als je het mengsel tussen je vingers samen drukt, moet het samenkleven.
  • Neem een taartvorm met losse bodem en verdeel het mengsel en druk langs alle kanten stevig aan.
  • Zet in de diepvriezer terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  • Zest de twee citroenen en pers het sap uit. Doe samen met de kokosmelk en de ahornsiroop in een pannetje en breng aan de kook.
  • Meng de maïzena met een klein bodempje koud water in een kommetje en roer om op te lossen.
  • Voeg het maïzena-mengsel toe zodra de kokosmelk kookt en roer zo'n twee minuten tot het mengsel begint in te dikken. Draai het vuur uit en laat op kamertemperatuur komen.
  • Haal de vorm uit de diepvriezer en giet het citroen-mengsel erin. Zet opnieuw in de diepvriezer (minimaal 3 uur) of overnacht in de koelkast.
  • Ik vind de taart het lekkerst wanneer ze in de diepvriezer heeft gezeten en nadien 2 uur op de tafel heeft gestaan.
*Heb je geen keukenmachine? Koop dan amandelmeel.
**Je kan dit vervangen door andere vloeibare suikers of echte suiker in de vulling.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!