Ga terug
+ servings

Valentijnstaart met krieken

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 stukken

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 pot krieken op sap +-750ml
  • 2 el maïzena
  • 150 g amandelpasta*
  • 1 ei

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de krieken met sap in een pannetje en breng aan de kook.
  • Doe de twee el maïzena met een half glaasje koud water en meng goed door.
  • Verdeel de amandelpasta over de bodem van het bladerdeeg.
  • Doe het mengsel bij de krieken en roer tot het geheel is ingedikt.
  • Leg in vel bladerdeeg in de taartvorm en snij het extra deeg aan de rand weg zodat de taartvorm net gevuld is.
  • Rol het ander vel bladerdeeg uit en druk met een koekjesvorm allemaal hartjes uit het deeg.
  • Giet het iets afgekoelde kriekenmengsel in de taartvorm en bedek helemaal met hartjes. Ik begon aan de buitenkant en werkte zo mijn weg naar het midden.
  • Klop een eitje los met een beetje water in een kommetje en verdeel over de hartjes. Heb je groffe suiker in huis kan je dit over de hartjes strooien voor een extra krokantje.
  • Bak in de oven voor 25-30 minuten tot goudbruin.
*Ik had nog amandelmeel liggen, dus ik maakte het zelf door 75g amandelmeel te mengen met 75g honing.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!