Ga terug
–+ servings

Pasta met roomsaus (gezond)

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g volkorenpasta
  • 1 grote bloemkool
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 200 g erwtjes optioneel

  • Was de bloemkool en snij in roosjes. Kook de bloemkool gaar in ruim water met het bouillonblokje. De bloemkool moet van je vork vallen als je er in prikt.
  • Zet ondertussen een pot met water op en kook de pasta. Doe de erwtjes er bij (kook volgens verpakking) als je deze gebruikt.
  • Doe de bloemkool samen met 3 teentjes knoflook in een kom en pureer fijn met de staafmixer of doe in een blender, maar hou het water nog even bij.
  • Laat goed draaien zodat de saus lekker romig wordt. Doe er een kopje van het kookwater of eventueel een kopje melk (extra creamy) bij om de saus los te maken.
  • Voeg de kaas toe en kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Meng de pasta met de saus en werk eventueel af met wat verse peterselie.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!