4 personen
Ingrediënten
- 300 g volkorenpasta
- 1 grote bloemkool
- 3 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 100 g Parmezaanse kaas
- 200 g erwtjes optioneel
Was de bloemkool en snij in roosjes. Kook de bloemkool gaar in ruim water met het bouillonblokje. De bloemkool moet van je vork vallen als je er in prikt.
Zet ondertussen een pot met water op en kook de pasta. Doe de erwtjes er bij (kook volgens verpakking) als je deze gebruikt.
Doe de bloemkool samen met 3 teentjes knoflook in een kom en pureer fijn met de staafmixer of doe in een blender, maar hou het water nog even bij.
Laat goed draaien zodat de saus lekker romig wordt. Doe er een kopje van het kookwater of eventueel een kopje melk (extra creamy) bij om de saus los te maken.
Voeg de kaas toe en kruid naar smaak af met peper en zout.
Meng de pasta met de saus en werk eventueel af met wat verse peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!