Ga terug

Chocolade bananenbrood

Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4 van 3 beoordelingen

Ingrediënten

  • 200 g volkorenbloem
  • 4 rijpe bananen*
  • 30 g cacaopoeder
  • 100 g melk
  • 50 g kokosbloesemsuiker optioneel**
  • 2 tl bakpoeder

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bananen in een kom en prak met een vork of mix met een staafmixer. Voeg de melk toe en roer goed door.
  • Doe in een grote kom de bloem, cacaopoeder, suiker en bakpoeder en meng goed door elkaar.
  • Voeg het bananenmengsel in het midden toe en meng het deeg tot net gemixt.
  • Beboter een bakvorm en leg er bakpapier in om de cake makkelijk te verwijderen na het bakken.
  • Doe het mengsel in de bakvorm, voeg eventueel toppings toe en bak voor 45-50 minuten of tot een tandenstoker droog uit de cake komt.
  • Laat volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt en gaat snijden.
*Des te bruiner, des te beter! **Als je bananen echt bruin zijn of als je niet van te zoet houdt, dan kan je dit weglaten!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!