Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade bananenbrood
Totale bereidingstijd
00
uur
:
55
minuten
Voorbereidingstijd
00
uur
:
10
minuten
Bereidingstijd
00
uur
:
45
minuten
Afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Rate het recept hier
4
van
3
beoordelingen
Ingrediënten
200
g
volkorenbloem
4
rijpe bananen*
30
g
cacaopoeder
100
g
melk
50
g
kokosbloesemsuiker
optioneel**
2
tl
bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bananen in een kom en prak met een vork of mix met een staafmixer. Voeg de melk toe en roer goed door.
Doe in een grote kom de bloem, cacaopoeder, suiker en bakpoeder en meng goed door elkaar.
Voeg het bananenmengsel in het midden toe en meng het deeg tot net gemixt.
Beboter een bakvorm en leg er bakpapier in om de cake makkelijk te verwijderen na het bakken.
Doe het mengsel in de bakvorm, voeg eventueel toppings toe en bak voor 45-50 minuten of tot een tandenstoker droog uit de cake komt.
Laat volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt en gaat snijden.
*Des te bruiner, des te beter! **Als je bananen echt bruin zijn of als je niet van te zoet houdt, dan kan je dit weglaten!
Rate dit recept
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!