Ga terug
–+ servings

Winterstamppot

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 800 g kruimelige aardappelen
  • 10 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 250 ml melk
  • 200 g spekblokjes/vegareepjes
  • 2 takjes rozemarijn*
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1/2 de tl nootmuskaat

  • Schil de aardappelen, wortelen en pastinaken en snij in hapklare stukken.
  • Was de groenten en doe ze in een grote pot en vul tot de groenten bijna onderstaan met water.
  • Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook voor 20-30 minuten tot de groenten gaar zijn.
  • Giet af en stamp samen met de melk tot een puree. Kruidt met de nootmuskaat, zout en peper.
  • Terwijl de aardappelen koken, zet een pannetje op het vuur en bak de spekreepjes krokant. Voeg op het einde de fijngehakte rozemarijn toe en laat nog 1 minuutje bakken.
  • Voeg de spekjes toe aan de stamppot en roer goed door elkaar. Serveer meteen.
*Of een eetlepel gedroogde rozemarijn

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!