Ga terug
+ servings

Kip & cashew rijst

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilet
  • 1 broccoli
  • 3 paprika's
  • 100 g cashews
  • 250 g rijst

Voor de saus:

  • 2 el ketjap manis*
  • 1 el honing
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el maïzena

  • Zet de rijst alvast op en kook volgens de instructies.
  • Snij de kip in blokjes. De broccoli en paprika's in hapklare stukjes.
  • Zet een pot op het vuur en kook de rijst volgens de instructies.
  • Zet een brede braadpan op het vuur en bak de kip voor een paar minuutjes tot de buitenkant licht begint te kleuren.
  • Doe de paprika en broccoli erbij en bak voor 5 minuten. Roer regelmatig tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg een glaasje water toe, samen alle ingrediënten van de saus. Laat nog een 2 tal minuutjes doorkoken.
  • Voeg de cashews bij. Bak ze eventueel eerst wat aan in een pan voor extra smaak.
  • Serveer met de rijst.
*Dit is een zoete variant op de klassieke sojasaus. Wil je dit liever niet kopen? Doe dan half sojasaus, half honing voor ongeveer een gelijkaardig resultaat.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!