Ga terug
+ servings

Zalm met pesto, boontjes & puree

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets ong. 100g
  • 800 g aardappelen
  • 400 g boontjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 4 el pesto

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen, snij in vieren en kook tot ze gaar zijn (vallen van je vork als je er in prikt).
  • Snij ondertussen boven- en onderkantjes van de boontjes en halveer de kerstomaatjes.
  • Doe wat olijfolie op de bakplaat en leg de boontjes en kerstomaatjes erop (meng wat met de olijfolie). Kruidt goed met peper en zout.
  • Dep de zalmfilets goed droog met wat keukenpapier en leg ze op de boontjes.
  • Lepel 1 el pesto op elk van de filets en bedek er de bovenkant mee.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met wat melk, goed wat peper en zout & een beetje nootmuskaat.
  • Serveer nu het nog warm is!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!