Ga terug
+ servings

Pasta alla forno met giga gehaktballen

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 hongerige Italianen

Ingrediënten

  • 350 g penne
  • 1 kg tomatensaus
  • 500 g kippengehakt
  • 200 g babyspinazie
  • 100 g kerstomaatjes
  • 2 bollen mozarella
  • 1 el gedroogde/verse tijm

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het kippengehakt met de tijm en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal. Ik gebruik een ijsschep om zo allemaal dezelfde grootte te krijgen.
  • Zet ondertussen water op voor de pasta en kook in ruim water voor het aangewezen aantal minuten - 1 minuut (al dente).
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn rondom (ze garen altijd nog verder in de oven).
  • Giet de pasta af en doe in een grote ovenschaal om zo wat te kunnen afkoelen (houdt niet onder koud water!). Doe er eventueel wat olijfolie over om het minder te laten plakken.*
  • Meng er de spinazie, de gehalveerde kerstomaatjes, tomatensaus en gehaktballetjes doorheen.
  • Bedek de bovenkant met schijfjes mozarella en zet in de oven voor 25 minuten tot goudbruin.
* Olijfolie tijdens het koken toevoegen heeft geen enkel effect op de plakkerigheid van de pasta, aangezien die toch blijft drijven. Wil je plakken voorkomen dan voeg je dus best wat olie toe na het afgieten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!