Ga terug
+ servings

Gezonde gevulde koeken

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:30 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 koeken

Ingrediënten

  • 100 g speltbloem
  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • 50 g kokosolie gesmolten
  • 1 ei

Voor de amandelpasta:

  • 100 g amandelmeel
  • 80-100 g vloeibare honing

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng het amandelmeel met de honing. Probeer eerst met 80g honing en als het geheel nog te korrelig is, voeg nog 20g extra toe. Doe in een kommetje en zet in de ijskast om op te stijven.
  • Meng de bloem met de suiker. Voeg daarna het ei en de kokosolie toe. Zet minstens 30 min in de ijskast of 15 minuten in de diepvriezer om uit te harden.
  • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak of tussen twee bakpapiertjes in een dunne lap van ongeveer 0,5cm.
  • Steek met een klein glas 16 rondjes uit het deeg (je zal het deeg moeten herrollen) en leg 8 rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Neem nu de amandelpasta en rol balletjes ter grootte van een knikker en leg ze op de deegrondjes. Bedek deze nu elk opnieuw met een deegrondje en druk de kanten aan met je vingers of een vork.
  • Bestrijk de bovenkant van de koeken met wat losgeklopt ei, melk of room voor een bruin kleurtje en bestrooi eventueel met wat amandelschilfers.
  • Bak in de oven voor 20 minuten goudbruin.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!