Ga terug
+ servings

Eénpotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:03 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 320 g korte pasta
  • 250 g ricotta 1 pot
  • 400 g asperges
  • 200 g erwtjes diepvries
  • 200 g spekjes ik gebruikte kalkoen

  • Zet een grote pot op middelhoog vuur en bak de spekjes zonder vetstof krokant voor zo'n 3 minuten.
  • Snij ondertussen de onderkant van de asperges en snij ze in hapklare stukjes.
  • Zodra de spekjes klaar zijn, doe er de pasta bij, de asperges en 750ml water.* Zet alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur koken voor 5 minuten.
  • Voeg de erwtjes toe en laat meekoken al roerend tot de pasta gaar is en het water verdampt is.
  • Roer de ricotta onder de pasta en kruidt stevig af met peper en zout.
*Afhankelijk van je pasta, kan het zijn dat je na 10 minuten een beetje extra water moet toevoegen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!