Ga terug
+ servings

Winterse éénpansschotel met zoete aardappel

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 100 g spekjes
  • 500 g spruitjes
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 appels
  • 1 bouillonblokje
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el kaneel optioneel

  • Zet een grote pan op het vuur en bak de kipblokjes gaar voor 4 minuten.
  • Verwijder de kip en bak het spek krokant. Doe het spek bij de kip en haal eventueel overtollig vet uit de pan.
  • Snij ondertussen de zoete aardappelen en appels in kleine blokjes, van ongeveer 1 cm. Was de spruitjes en snij de onderkant eraf en halveer ze.
  • Bak de aardappelblokjes met de spruitjes, kaneel en Italiaanse kruiden in de pan voor 5 minuten.
  • Voeg dan de appel toe en bak voor 1 minuut mee.
  • Voeg ongeveer 250 ml water aan de pan toe samen met het bouillonblokje. Voeg ook de kip en spek toe aan het mengsel.
  • Laat nog 5 minuten sudderen (met deksel indien mogelijk) tot alle groenten beetgaar zijn en het water grotendeels opgenomen is.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!