Ga terug
+ servings

Pompoentaartjes

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
12 taartjes

Ingrediënten

  • 450 gram pompoen ong. een kleine flespompoen
  • 1 blik 297g gecondenseerde melk
  • 2 eieren licht opgeklopt met een vork
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden/kaneel*

  • Stoom of kook de pompoen gaar of bak hem in de oven (dan heb je het meeste smaak en minste vocht). Verwarm de oven dan voor op 200°C. Snij je pompoen in twee als hij nog heel is en rooster hem tot helemaal zacht (40 minuten). Een mes moet vlotjes in en uit de pompoen gaan.
  • Laat de pompoen even afkoelen en verwijder het vel met je handen.
  • Zet ondertussen je oven op 180°C.
  • Doe de pompoen in een blender en blend fijn tot een puree (kan ook met een staafmixer).
  • Neem 450 gram pompoenpuree en meng met de gecondenseerde melk, kruiden en eieren.
  • Neem een muffinvorm en vet in met wat olie of boter
  • Rol het bladerdeeg uit en snijdt rondjes uit het deeg en plaats deze in een muffinvorm als schelpjes voor de vulling. Heb je nog kleine stukjes bladerdeeg over? Dan kan je er nog mini-blaadjes uitsnijden voor op de bovenkant. Hoeft niet maar maakt het extra feestelijk.
  • Verdeel de vulling over de vormpjes tot net onder de rand van het deeg (ik had nog ietsje over dat ik dan in 2 kleine bakvormpjes apart mee afbakte) en leg eventueel je bladerdeeg-blaadje erbovenop.
  • Bak op 180°C voor 35-40 minuten tot de vulling niet langer vloeibaar is.
  • Laat 10 minuten in de vormpjes afkoelen en laat daarna verder afkoelen op een rekje.
*Speculaaskruiden of koekkruiden zijn een mengeling van kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en witte peper. Tijdens de wintermaanden is dit normaal gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkten. Vind je het niet, kan je ook altijd gewoon kaneel gebruiken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!