500grkrieltjesvoorgekookt en geschild uit de koeling
500grjonge worteltjes
500grprei
400grzalmdiepgevroren
2potjes Boursin Cuisine light+-400 gr
Een handjevol gemalen kaasoptioneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de prei en de worteltjes in kleine, stukjes. Snij de krieltjes in de helft. Dit is cruciaal want anders worden de groenten niet gaar. Zorg dat de groenten goed droog zijn.
Om de zalm bevroren te gebruiken, steek de vis voor 30 seconden in de microgolf zodat je het met een scherp mes in hapklare stukken kan snijden.
Doe alle ingrediënten in een grote ovenschaal en roer goed door elkaar (or zet eerst ondereen in een grote kom). Kruid af met peper en zout.
Strooi eventueel wat gemalen kaas over de bovenkant voor een extra goudbruin korstje en zet de ovenschaal op het onderste rek voor 1 uur in de oven. Als de bovenkant te bruin begint te worden kan je die afdekken met wat aluminiumfolie.
Let op! Als je je groenten niet fijn genoeg snijdt, kan het soms echt lang duren voor de schotel gaar is. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.