Ga terug
+ servings

Speculaas-appel flappen

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 flappen

Ingrediënten

  • 12 vellen vierkant bladerdeeg diepvriezer
  • 2 appels jonagold
  • 2 eetlepels suiker*
  • 1 theelepel speculaaskruiden**
  • 80 gram speculaasjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels rietsuiker optioneel

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal 12 plakjes vierkant bladerdeeg uit de diepvriezer en laat ze ontdooien.
  • Schil de appels en snij ze in kleine vierkantjes. Probeer zo klein mogelijk, des te gemakkelijker gaat het vullen van de flappen straks.
  • Doe de speculaasjes in een zakje en verpulver met een deegrol of verkruimel ze met je handen. Ze hoeven niet allemaal helemaal fijn te zijn, wat textuur is net lekker.
  • Doe de appels met de suiker, kaneel en de speculaaskruimels in een kom en meng goed door elkaar.
  • Leg de bladerdeeg vellen gespreid op een bakplaat en verdeel over de helft van de vellen het appelmengsel (ongeveer 2 eetlepels per vel).
  • Vouw de punt van de flapjes dicht zodat je een gesloten driehoek krijgt. Druk de twee vellen samen met een vork (zie foto) zodat de flapjes zeker goed afgesloten zijn.
  • Klop een eitje los in een kommetje met een beetje water en bestrijk de bovenkanten van de flappen ermee voor een extra gouden schijn.
  • Strooi eventueel nog wat rietsuiker over de bovenkant voor een knapperige korst.
  • Zet de flappen voor 18-20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Probeer te wachten tot ze wat afgekoeld zijn om ze te eten (ik faal sowieso :D)
*Vanillesuiker zou ook heel lekker zijn!
**Als je dit niet hebt, kan je evengoed kaneel gebruiken of je kan de kruiden ook weglaten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!