Ga terug

How to: pompoenpitten roosteren

Totale bereidingstijd 00uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling

Ingrediƫnten

  • Pitjes uit 1 pompoen
  • 1 el olijfolie
  • snuifje zout

  • Schraap de pitjes met een lepel uit de pompoen. Probeer niet te veel draadjes mee te nemen of verwijder ze achteraf. Belangrijk: spoel de pitten niet af onder water!
  • Leg de pitjes op een paar velletjes keukenpapier en dep ze zo goed mogelijk droog.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en doe er de olijfolie en de pitten in.
  • Bak op middelhoog vuur tot de pitjes beginnen te poppen zoals popcorn. Ik zet nu meestal een deksel op mijn pan en schudt er af en toe mee zodat de pitjes niet aanbranden. Laat de pitjes een minuutje poppen tot de meeste klaar zijn.
  • Draai het vuur uit en doe de pitjes in een kommetje. Bestrooi ze met wat zout en eventueel andere kruiden.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!