Ga terug
+ servings

Ontbijtkoekjes

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
7 grote koeken of 15 kleinere

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 50 g kokosolie*
  • 3 rijpe bananen
  • 50 g noten
  • 50 g cranberries
  • 30 g kokosnoot schilfers

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen en doe in een kom. Voeg 50 gram gesmolten kokosolie toe en meng goed.
  • Doe alle andere ingrediënten bij in de kom en zet onder elkaar.
  • Gebruik een koekvormpje of je handen om koekjes te vormen en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de koekjes goudbruin, zo'n 25 minuten in het midden van de oven.
  • Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos of vries ze in.
*Kokosolie is op kamertemperatuur (in België toch) vast in vorm, maar smelt als je het opwarmt. Daarom zorgt het ook voor een stevigere structuur van het koekje. Je kan dit vervangen door boter in het recept. Andere oliën kunnen ook gebruikt worden, maar dan zal het koekje minder vast en krokant zijn. Kokosolie is tegenwoordig in alle supermarkten verkrijgbaar en al veel goedkoper dan vroeger!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!