Ga terug
+ servings

Notenvrije pesto

Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 porties

Ingrediënten

  • 2 handjesvol spinazie 50 gram
  • 1 handjevol basilicumblaadjes 25 gram
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 50 ml - 100ml olijfolie afhankelijk van hoe smeuïg je jouw pesto wil

  • Plet de teentjes knoflook met een lookpers en doe samen met alle andere ingrediënten buiten de olie in een keukenmachine, blender of in een kom met een staafmixer.
  • Voeg de olie beetje bij beetje toe en kijk wanneer jij de consistentie goed genoeg vindt. Ik ging voor 50 ml.
  • Proef de pesto en voeg een snuifje peper toe en eventueel wat zout moest het nodig zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!