Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quinoa salade met erwtjes en asperges
Totale bereidingstijd
00
uur
:
20
minuten
Voorbereidingstijd
00
uur
:
05
minuten
Bereidingstijd
00
uur
:
15
minuten
Afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Rate het recept hier
Nog geen beoordelingen
4
personen
Ingrediënten
Voor de salade:
200
gram
quinoa
500
gram
asperges
20 tal
200
gram
bevroren erwtjes
1
avocado
1
bouillonblokje
Voor de dressing:
2
eetlepels
olijfolie
1
eetlepel
citoensap
Spoel de quinoa onder koud water af. Doe in een pannetje samen met het bouillonblokje en kook volgens de instructies gaar. Laat afkoelen.
Breng een pot met water aan de kook.
Snij de onderkant (het taaie gedeelte) van de asperges weg en snijdt in 3 gelijke delen. Kook voor 5 minuten.
Doe daarna de erwtjes bij het water en kook nog voor 3 minuten.
Giet af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
Snij de avocado in blokjes.
Voeg alle groenten bij de quinoa.
Maak de dressing in een kommetje en kruidt goed af met peper en zout.
Voeg bij de quinoa en zet alles goed onder elkaar.
Voor een vlezige toets lijkt me kipblokjes, ham- of spek ook heerlijk hierbij! :)
Rate dit recept
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!