Ga terug
–+ servings

Quinoa salade met erwtjes en asperges

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 200 gram quinoa
  • 500 gram asperges 20 tal
  • 200 gram bevroren erwtjes
  • 1 avocado
  • 1 bouillonblokje

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citoensap

  • Spoel de quinoa onder koud water af. Doe in een pannetje samen met het bouillonblokje en kook volgens de instructies gaar. Laat afkoelen.
  • Breng een pot met water aan de kook.
  • Snij de onderkant (het taaie gedeelte) van de asperges weg en snijdt in 3 gelijke delen. Kook voor 5 minuten.
  • Doe daarna de erwtjes bij het water en kook nog voor 3 minuten.
  • Giet af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Snij de avocado in blokjes.
  • Voeg alle groenten bij de quinoa.
  • Maak de dressing in een kommetje en kruidt goed af met peper en zout.
  • Voeg bij de quinoa en zet alles goed onder elkaar.
Voor een vlezige toets lijkt me kipblokjes, ham- of spek ook heerlijk hierbij! :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!