12 muffins
Ingrediënten
- 300 gram geraspte courgette
- 300 gram zelfrijzende bloem of 300 gram volkoren bloem + 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 100 ml ahornsiroop
- 60 ml olie
- 100 ml melk
- 1 ei
- 30 gram havervlokken optioneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloem, havervlokken en kaneel in een kom en roer door elkaar.
Voeg dan de olie, melk en het ei toe. Meng alles goed met een houten lepel.
Voeg tot slot ook de courgette toe en roer voorzichtig door. Zorg dat je niet te lang roert want dan worden je muffins droog!
Vet een bakvorm met 12 muffinvormpjes in met wat olie en verdeel het deeg.
Bak voor 18-20 minuten, test met een satéprikker en laat afkoelen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!