Ga terug
+ servings

Courgettemuffins

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram geraspte courgette
  • 300 gram zelfrijzende bloem of 300 gram volkoren bloem + 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml ahornsiroop
  • 60 ml olie
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 30 gram havervlokken optioneel

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bloem, havervlokken en kaneel in een kom en roer door elkaar.
  • Voeg dan de olie, melk en het ei toe. Meng alles goed met een houten lepel.
  • Voeg tot slot ook de courgette toe en roer voorzichtig door. Zorg dat je niet te lang roert want dan worden je muffins droog!
  • Vet een bakvorm met 12 muffinvormpjes in met wat olie en verdeel het deeg.
  • Bak voor 18-20 minuten, test met een satéprikker en laat afkoelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!