Ga terug
+ servings

Picknickbrood met tonijn

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • Een groot rond rustiek brood ongesneden
  • 3 eetlepels olijftapenade
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 2 eieren
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 1 handvol spinazie

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd ik vind graanmosterd lekker
  • 2 el wittewijnazijn of een andere azijn die je hebt

  • Kook de eitjes 10 minuten in kokend water en laat ze schrikken onder koud water zodat ze snel afkoelen. Pel ze en snij ze in schijfjes.
  • Snij de komkommer in dunne plakjes, alsook de ui en doe samen in een kommetje.
  • Maak de dressing door de olijfolie, azijn en mosterd door elkaar te roeren en kruid goed af met peper en zout.
  • Giet één eetlepel van de dressing over de komkommer en ui en laat even "trekken".
  • Giet de tonijn af en meng hier de rest van de dressing onder.
  • Snij het brood doormidden en haal het meeste van het binnenste eruit.
  • Besmeer de bodem met de olijftapenade en leg daar de spinazie en eieren op.
  • Verdeel daarna de tonijn over het brood, alsook het komkommer en ui-mengsel.
  • Zet het "deksel" weer op het brood en pak in in plastiekfolie en zet in de ijskast tot gebruik. Gebruik iets zwaars om het brood een beetje plat te duwen zodat de smaken extra kunnen vermengen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!