4 porties
Ingrediënten
- 4 tortillavellen
- gemalen kaas
- 1 grote tomaat
- 1 klein potje maïs
- 1 avocado
Ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de avocado in dunne schijfjes (kijk hier een video over hoe je schijfjes avocado kan snijden!)
Zet een grote koekenpan (je tortilla moet er in passen!) op een laag vuur en laat wat opwarmen.
Leg je tortilla klaar en de helft beleg je met een beetje gemalen kaas (voor gevorderden: jullie kunnen de hele tortilla beleggen)
Leg nu wat dunne schijfjes avocado op de kaas.
Verdeel daarover wat van de tomaat en de maïs.
En werk af met nog een beetje kaas.
Doe een klein beetje olijfolie in de pan die nu opgewarmd is en leg de tortilla erin. Laat de onderkant lekker krokant worden, ongeveer 2 minuten.
De gevorderden kunnen nu een extra tortilla bovenop leggen om de kaas te laten smelten, voor de beginners: vouw de onbelegde kant van de tortilla nu op de belegde kant en laat de kaas verder smelten. Draai na 1 minuut om om de andere kant nog wat extra te laten bruinen.
Leg op een snijplank en snij met een groot mes in 3 gelijke stukken.
Herhaal met de overige tortilla's.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!