Ga terug
+ servings

Zomerse quesadilla met avocado

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 porties

Ingrediënten

  • 4 tortillavellen
  • gemalen kaas
  • 1 grote tomaat
  • 1 klein potje maïs
  • 1 avocado

  • Ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Snij de avocado in dunne schijfjes (kijk hier een video over hoe je schijfjes avocado kan snijden!)
  • Zet een grote koekenpan (je tortilla moet er in passen!) op een laag vuur en laat wat opwarmen.
  • Leg je tortilla klaar en de helft beleg je met een beetje gemalen kaas (voor gevorderden: jullie kunnen de hele tortilla beleggen)
  • Leg nu wat dunne schijfjes avocado op de kaas.
  • Verdeel daarover wat van de tomaat en de maïs.
  • En werk af met nog een beetje kaas.
  • Doe een klein beetje olijfolie in de pan die nu opgewarmd is en leg de tortilla erin. Laat de onderkant lekker krokant worden, ongeveer 2 minuten.
  • De gevorderden kunnen nu een extra tortilla bovenop leggen om de kaas te laten smelten, voor de beginners: vouw de onbelegde kant van de tortilla nu op de belegde kant en laat de kaas verder smelten. Draai na 1 minuut om om de andere kant nog wat extra te laten bruinen.
  • Leg op een snijplank en snij met een groot mes in 3 gelijke stukken.
  • Herhaal met de overige tortilla's.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!