Ga terug
+ servings

American pancakes

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
3 -4 personen

Ingrediënten

  • 130 gram zelfrijzende bloem of gewone bloem + 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker ong. 30 gram
  • 1 ei
  • 250 ml karnemelk
  • 40 gram gesmolten boter

  • Doe de bloem en de suiker in een grote kom en roer goed door.
  • Meng in een kleine kom het ei met de karnemelk en de boter tot een egaal mengsel.
  • Maak een kuiltje in de bloem en giet het ei-mengsel erin.
  • Roer door elkaar met een houten lepel. Let op! Liever te weinig mixen dan te veel, anders worden de pancakes plat! Een paar klontjes zijn zeker niet erg!
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat warm worden. Test met een drupje water of het gaat bruisen, dan weet je dat de pan klaar is om te gaan bakken.
  • Maak kleine pannenkoekjes (ongeveer 2 grote eetlepels deeg) en wacht tot er kleine luchtbelletjes verschijnen aan de bovenkant.
  • Draai de pannenkoekjes om en bak ze nog 1 minuut aan de andere kant.
  • Serveer meteen of hou je pancakes warm in een oven op 160° afgedekt onder wat aluminiumfolie.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!