Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
5-ingredient bananenbrood (glutenvrij!)
Totale bereidingstijd
01
uur
:
00
minuten
Voorbereidingstijd
00
uur
:
15
minuten
Bereidingstijd
00
uur
:
45
minuten
Afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Rate het recept hier
Nog geen beoordelingen
1
cake
Ingrediënten
5
rijpe bananen
ong. 500 gram
175
gram
boekweitmeel
125
gram
kwark/Griekse of gewone yoghurt
2
eieren
1
zakje bakpoeder
2 volle theelepels
Verwarm de oven voor op 170°C.
Als je een blender of staafmixer hebt, doe dan alle ingrediënten samen in een kom en pureer tot een gladde massa.
Anders prak je de bananen eerst met een vork tot een gladde puree en meng dan de rest van de ingrediënten eronder in een kom met een garde.
Vet een bakblik (rechthoekig of rond) in met wat olie en bekleed de onderkant met bakpapier voor extra non-stickyness. Giet het mengsel erin.
Bak voor ongeveer 45 minuten (rond iets minder, omdat de bakvorm groter is).
Serveer eventueel met wat ahornsiroop of extra kwark.
Ik maakte dit receptje ook al met bosbessen er in. Man man, dat was ook een toppertje! :)
Rate dit recept
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!