Ga terug
+ servings

5-ingredient bananenbrood (glutenvrij!)

Totale bereidingstijd 01uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
1 cake

Ingrediënten

  • 5 rijpe bananen ong. 500 gram
  • 175 gram boekweitmeel
  • 125 gram kwark/Griekse of gewone yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder 2 volle theelepels

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Als je een blender of staafmixer hebt, doe dan alle ingrediënten samen in een kom en pureer tot een gladde massa.
  • Anders prak je de bananen eerst met een vork tot een gladde puree en meng dan de rest van de ingrediënten eronder in een kom met een garde.
  • Vet een bakblik (rechthoekig of rond) in met wat olie en bekleed de onderkant met bakpapier voor extra non-stickyness. Giet het mengsel erin.
  • Bak voor ongeveer 45 minuten (rond iets minder, omdat de bakvorm groter is).
  • Serveer eventueel met wat ahornsiroop of extra kwark.
Ik maakte dit receptje ook al met bosbessen er in. Man man, dat was ook een toppertje! :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!