Ga terug
+ servings

Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 8 beoordelingen
24 stuks

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of andere gemalen kaas

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de verse spinaziebladeren en droog ze heel goed af.
  • Hak de spinazie fijn, met een hakmolen of een mes.
  • Doe de spinazie samen met de kaas onder de ricotta en zet goed onder elkaar.
  • Verdeel het ricottamengsel gelijk over de twee vellen bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg op, zodat je eindigt met een grote worst.
  • Als je dit hapje op voorhand voorbereidt, leg het dan nu in de ijskast tot je klaar bent om af te bakken.
  • Snij kleine rondjes van ongeveer 1 centimeter van de worst en leg met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Laat wat plaats tussen de wieltjes, want ze zetten uit in de oven.
  • Doe eventueel wat room, melk of een geklopt eitje over de bovenkant, om extra bruine randjes te krijgen.
  • Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven tot de wieltjes goudbruin zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!