Ga terug

Oreo truffels

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

  • 18 Oreo's
  • 80 gram roomkaas bv philadelphia, light of naturel

Versiering

  • cacaopoeder
  • kokospoeder
  • gehakte noten bv. pistachenootjes
  • gesmolten chocolade

  • Doe de oreo's in een hersluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegrol. Heb je een keukenmachine of blender, kan je de koekjes ook hierin fijnmalen.
  • Doe de kruimels in een kom en voeg de roomkaas toe. Roer tot een egaal mengsel. Het deeg zal plakkerig zijn maar niet aan je handen kleven.
  • Rol 15 ongeveer gelijke balletjes van het mengsel.
  • Je kan de truffels perfect zo laten, maar om ze nog nét dat tikkeltje extra te geven kan je de balletjes rollen in een kommetje met gehakte noten, cacaopoeder, etc ...
  • Als je de truffels wilt omhullen met chocolade, leg ze dan eerst een half uurtje in de ijskast zodat ze wat harder worden. Smelt wat chocolade in een microgolf-veilig kommetje, met intervallen van 20 seconden. Roer telkens tussen twee beurten zodat de chocolade niet aanbrand. Dompel de truffels onder in de chocolade en leg ze op een bord dat bedekt is met bakpapier. Zo kan je de truffels wanneer ze uit de ijskast komen gemakkelijk verwijderen.
  • Leg ze op een bord en bewaar in de koelkast tot je ze serveert.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!