Ga terug

Thaise pompoensoep

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen

Ingrediƫnten

  • 1 pompoen de mijne was ongeveer 3kg
  • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk

Met rauwe pompoen

  • Snij je pompoen in gelijke stukken* en doe ze in een grote soeppot samen met wat olie. Omdat je de pompoen kookt, kan het lekker zijn om op voorhand een uitje te stoven in de pot voor een betere basis aan smaak.
  • Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee (al roerend als je pot niet helemaal vol zit).
  • Vul de soeppot tot net boven de pompoen met kokend water, alle stukjes moeten net onder staan.
  • Laat de soep pruttelen op een klein vuur tot de stukjes volledig gaar zijn. Prik er met een vork in voor de ultieme gaarheidstest.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

Met gegrilde pompoen

  • Schep de pompoen met een lepel uit de schil of snijdt in grove stukken*. Doe ze in een grote pot met wat olie.
  • Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten.
  • Vul de pot met water tot net alle pompoen onder staat.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
* Je kan de schil van een pompoen gemakkelijk mee opeten. Zeker omdat je de soep pureert zal je hier niets van proeven.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!