Ga terug
+ servings

Ovenschotel met zalm, aardappel, broccoli en notencrumble

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.62 van 18 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de ovenschotel

  • 600 gram schijfjes gekookte en geschilde krielaardappelen
  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram groene aspergepunten
  • 2 teentjes look
  • 150 ml Inex room 40%
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 4 zalm filets

Voor de notenrumble

  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 20 gram panko of paneermeel
  • 60 gram fijngehakte hazelnoten
  • 2 theelepels gehakte peterselie

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel de look en hak fijn of plet met een lookpers. Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Snij de aspergepunten doormidden of in drie.
  • Doe de broccoli samen met de asperges in een grote ovenschaal en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng goed. Kruid royaal met peper en zout. Zet in de oven voor 10 minuten. Voeg dan de aardappelschijfjes toe, meng onder elkaar (zodat de schijfjes ook in olie gewenteld worden) en bak 10 minuten mee.
  • Voor de notencrumble: meng de hazelnoten met het paneermeel en de Parmezaanse kaas, de peterselie en een eetlepel olijfolie. Zijn alle ingrediënten nog grof, dan kan je ze ook samen fijnhakken in een kleine keukenmachine. Kruid met peper en zout.
  • Voeg dan de room toe aan de ovenschaal samen met de look en meng goed met een houten lepel. Verdeel de Parmezaanse kaas bovenop.
  • Dep de zalm goed droog. Kruid met peper en zout en plaats bovenop de aardappelen en de broccoli. Verdeel de notencrumble bovenop en plaats opnieuw in de oven voor zo’n 10 - 15 minuten tot de zalm gaar is (dit hangt een beetje af van de dikte van jouw filets - de mijne was groot en woog 200g en was na 15 minuten gaar). Check eventueel met een vork om zeker te zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!