Ga terug
+ servings

Bagel met gerookte zalm salade

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.67 van 3 beoordelingen
1 -2 personen

Ingrediënten

Voor de gerookte zalm salade

  • 50 gram gerookte zalm
  • 75 gram roomkaas (light) met kruiden
  • 1 eetlepel mayonaise of yoghurt
  • een handjevol dille
  • een scheutje citroensap optioneel

Voor de afwerking

  • 1 (of 2) NY Bakery Co Multigrain bagel(s)

Voor de gepekelde groenten

  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 250 ml water
  • 250 ml witte azijn
  • 1 eetlepel suiker of zoetstof
  • 1 theelepel zout

Voor de gepekelde groenten (maak deze eerst)

  • Doe het water, azijn, suiker en zout in een goed afsluitbare pot. Heb je niet veel tijd en wil je binnen een half uurtje je groenten al opeten? Kook dan het mengsel even door zodat de suiker en het zout meteen oplossen.
  • Snij de ui in dunne ringen, de komkommer in plakjes of rasp slierten met een dunschiller. Voeg toe aan de pekel in de afsluitbare pot en zet minimaal 1 uur in de koelkast om te marineren. Je kan de gepekelde groenten tot 1 week bewaren in de koelkast zolang ze helemaal ondergedompeld zijn in vloeistof.

Voor de gerookte zalm salade

  • Heb je een keukenmachine? Doe dan alle ingrediënten - de zalm, roomkaas, mayonaise, dille en het citroensap - erin en pulseer tot een grove of gladde massa afhankelijk van je voorkeur. Kruid af met peper en zout naar smaak.
  • Heb je geen keukenmachine? Hak dan de dille en zalm zo fijn mogelijk met een groot mes en meng nadien met de andere ingrediënten. Vergeet niet af te kruiden!

Bagel beleggen

  • Snij de NY Bakery Co Multigrain bagel doormidden en toast in de oven of in de broodrooster goudbruin. Beleg royaal met de zalmsalade, eventueel met wat extra takjes dille bovenop en werk af met de gepekelde groentjes. Maak je je lunch op voorhand? Zorg dat de groenten goed uitgelekt zijn, zodat ze niet te vochtig zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!