12 plakken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 4 medium rijpe bananen
- 50 g (riet)suiker
- 60 ml neutrale olie bv. zonnebloem
- 1 theelepel bicarbonaat
- 250 g zelfrijzende bloem
- 50 g chocoladedruppels of gehakte chocolade
- 50 g pecannoten
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht). Vet een cakevorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Prak de rijpe bananen tot puree met een vork.
Doe samen met de eieren, suiker en olie in een kom en meng met een garde tot een glad geheel.
Voeg dan de bloem, bicarbonaat en een snuifje zout toe en meng tot een homogeen mengsel.
Hak de pecannoten grof en doe samen met de chocoladedruppels onder het deeg. Hou een klein deeltje apart om de bovenkant van je cake mee te versieren.
Doe het mengsel in je ingevette bakvorm en verdeel de toppings bovenop.
Plaats in de oven voor 45-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is (test met een prikker).
Laat afkoelen op kamertemperatuur en snij dan in plakken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!