Ga terug
+ servings

Quiche met prei, tomaatjes en parmaham

Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.78 van 9 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel hartig taartdeeg
  • 1 grote preistengel
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 4 medium eieren
  • 100 ml (light)room of cottage cheese
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • 90 gram parmaham
  • 75 gram gemalen Emmentaler

  • Haal de erwtjes uit de diepvriezer en laat alvast ontdooien.
  • Was de prei en snij in fijne ringetjes. Pel de look en snij of pers fijn. Snij de kerstomaatjes doormidden
  • Doe een scheutje olie in een pan en bak de prei voor zo'n 5-6 minuten zacht samen met de kruiden en peper en zout. Voeg de laatste twee minuten de knoflook toe.
  • Voeg de erwtjes toe, roer om en draai het vuur uit. Laat het preiemengsel ondertussen afkoelen.
  • Klop de eieren los in een kom met de room en kruid royaal met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boter je quichevorm goed in of gebruik het bakpapier dat bij het kaartdeeg zit. Haal het taartdeeg uit de koelkast en rol het uit in je quichevorm. Snij het overtollige deeg rond de randen weg en plooi de rand om voor een mooie uniforme vorm rondom. Prik gaatjes in de bodem.
  • Verdeel het preimengsel over de quichebodem. Giet daarop het eimengsel en beleg met de gemalen kaas, tomaatjes en de parmaham.
  • Zet de quiche in het midden van de oven voor 35-45 minuten tot de quiche bovenop goudbruin is en de ham krokant gebakken is.
  • Laat de quiche 15 minuutjes afkoelen alvorens je hem aansnijdt.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!