Ga terug
–+ servings

Romige eenpanspasta met witloof, spinazie en worst

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 12 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 van je favoriete worstjes
  • 360 g (volkoren) korte pasta
  • 4 stronken BelOrta witloof
  • 150 g babyspinazie
  • 100 g light roomkaas (met kruiden)
  • Een handjevol verse bieslook of peterselie optioneel

  • Pel de ui en knoflook. Snij beide fijn.
  • Was het witloof. Snij de onderkant eraf en snij dan in de lengte door vieren. Snij in grove stukken.
  • Snij de worstjes in hapklare stukken.
  • Zet een pot met dikke bodem op het vuur en voeg wat olijfolie toe.
  • Bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
  • Voeg dan de stukjes worst toe en bak op hoog vuur rondom bruin. De worst hoeft binnenin nog niet gaar te zijn.
  • Voeg het witlof toe en roerbak mee op hoog vuur voor 1 minuut.
  • Draai het vuur laag. Voeg dan de pasta toe samen met 1000ml kokend water. Breng aan de kook en roer regelmatig zodat de pasta niet gaat kleven.
  • Roer tot de pasta gaar is en bijna al het water heeft opgenomen.
  • Draai het vuur uit. Voeg de spinazie en de roomkaas toe en roer goed om tot de kruidenkaas gesmolten is en de spinazie slinkt.
  • Kruid de pasta naar smaak met peper en zout. Snij de verse kruiden fijn en verdeel over de pasta vlak voor serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!