Ga terug
+ servings

Voedzame pompoencake met haver

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.78 van 22 beoordelingen
12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram havermoutvlokken
  • 180 gram pompoenpuree*
  • 80 gram appelmoes ongezoet**
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 70 g (kokosbloesem) bruine suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden

Voor de frosting

  • 150 gram roomkaas/Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bloemsuiker

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de havermoutvlokken in een kom en maal ze fijn met een staafmixer tot de vlokken fijn zijn.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe aan de kom en mix met een garde tot een egaal mengsel.
  • Doe het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Bak de cake in de oven voor 35 minuten. Prik met een satéprikker om te checken of de cake gaar is. Er kunnen nog een paar kruimels aanhangen, maar geen nat deeg.
  • Doe de roomkaas/yoghurt in een kom en meng met de bloemsuiker als je het graag wat zoeter wil.
  • Laat volledig afkoelen en bestrijk dan met de frosting. Werk af met een snuifje van de speculaaskruiden.
*Dit kan je maken door gekookte of geroosterde pompoen te pureren met een staafmixer of zelfs met een vork. **Heb je alleen appelmoes met toegevoegde suiker in huis? Verlaag dan de hoeveelheid suiker in de cake. 

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!