Ga terug
–+ servings

Zachte bewaarwafels

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.46 van 260 beoordelingen
12 - 16 stuks

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 160 gram kristalsuiker
  • 1/2de theelepel vanille-extract*
  • 180 gram gesmolten boter
  • 2 medium eieren
  • 100 mililiter melk

  • Doe de zelfrijzende bloem en kristalsuiker in een kom en meng met een garde. Als je vanillesuiker gebruikt, voeg deze dan ook nu toe.
  • Maak een kuiltje in het midden van het deeg en giet daarin de gesmolten boter, de melk, twee eigelen (hou het eiwit apart) en de vanille. Begin in het midden te kloppen met een garde en werk zo langszaamaan naar buiten toe tot een egaal deeg. Gaat het te moeizaam met een garde, switch dan naar een houten lepel of spatel.
  • Klop het eiwit apart op tot stijve pieken. Schep het onder het wafeldeeg in drie keer en spatel het er voorzichtig onder om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden.
  • Verwarm je wafelijzer voor. Ik zet mijn Sage Wafelijzer Smart Waffle Pro op classic en laat hem voorverwarmen tot 3 streepjes (iets lichter dan gemiddeld). De machine berekent voor mij automatisch hoe lang de wafels er in moeten. Dat is zo'n 2,5 minuut. Giet 3 grote eetlepels van het deeg in je wafelijzer en bak de wafels tot ze lichtgoud bruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op een koelrekje. Ze worden vlak na het bakken langs de buitenkant wat harder, maar no worries na het afkoelen zijn ze weer zacht. Bewaar ze nadien in een luchtdichte doos. Ze zullen niet lang overleven. ;)
*of vervang 1 eetlepel kristalsuiker door 1 zakje vanillesuiker.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!