8 personen
Ingrediënten
De lentegroenten die ik gebruikte
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 4 wortelen
- 4 stokken prei
- 2 aardappelen
- 500 gram groene asperges
Voor de rest van de soep
- 2 bouillonblokjes
- 100 gram rijst ik nam basmati
Schil de ui en snipper fijn. Pel de look en snij ook fijn.
Was, schil en snij de rest van de groenten in fijne stukken.
Zet een grote soeppot op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de look en ui voor 2 minuutjes en voeg systematisch de rest van de groenten toe van zodra je klaar bent met snijden. Bak mee.
Voeg zodra alle groenten gesneden zijn en een paar minuutjes meegebakken hebben 1,5 liter water toe en de bouillonblokjes. Laat zo'n 15 minuten sudderen.
Voeg dan de rijst toe en eventueel nog wat extra water indien nodig. Maak de soep zo dik als je zelf wil. Laat nog zo'n 15 minuten koken tot de rijst volledig gaar is.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!