16 grote stukken
Ingrediënten
Voor het koekjesdeeg
- 150 boter op kamertemperatuur
- 100 g kristalsuiker
- 130 g bruine suiker
- 1 ei
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g chocoladedruppels of gehakte chocolade
Voor de cheesecake
- 200 g roomkaas bvb. Philadelphia natuur
- 1 ei
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl vanille extract optioneel
We maken eerst het koekjesdeeg
Doe de suiker en boter in een kom en meng met een elektrische mixer tot een glad geheel voor zo'n 2 minuten.
Voeg het ei toe onder het beslag en dan ook het zelfrijzend bakmeel. Stop met mixen zodra de bloem opgenomen is in het deeg.
Vouw er de chocoladedruppels onder met een houten lepel of spatel.
Verdeel het deeg in twee ongeveer gelijke delen en druk de helft van het deeg in een vierkante bakvorm (je kan ook een vierkante of rechthoekige ovenschaal gebruiken) bekleed met bakpapier op de bodem en langs twee zijden. De bodem moet een mooie koek vormen.
Vervolgens maken we de cheesecake laag
Doe de roomkaas, suiker, ei en vanille in een kom en mix tot een egaal mengsel.
Giet het mengsel op het koekjesdeeg en strijk glad.
Verdeel de rest van het koekjesdeeg in kleine mopjes over de cheesecake vulling.
Bak in de oven voor 40-45 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.
Laat volledig afkoelen alvorens je ze in gelijke stukken snijdt.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!