8 personen
Ingrediënten
Voor de yoghurt:
- 200 g volle yoghurt bv, op Griekse wijze
- 4-5 zongedroogde tomaten fijngehakt
- 3 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten of extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- een handjevol verse oreganoblaadjes
- 1 eetlepel paprikapoeder gerookt of mild, naar smaak
- 1 theelepel chili vlokken optioneel
- Sumak om mee af te werken
- Crackers om mee te serveren
Voor de groenten:
- 4 wortelen
- 1 pastinaak
- 1 zoete aardappel
- 1 rode biet
- 1 tl gedroogde tijm/rozemarijn/oregano
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schil de wortelen, pastinaak, zoete aardappel en rode biet. Snijd ze in grove stukken van gelijke grootte, zodat ze gelijkmatig garen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano, zout en peper. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten 20-30minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Verhit de olie op een laag vuur in een klein pannetje voor 2-3 minuten
Doe de fijngehakte zongedroogde tomaten, knoflook, oreganoblaadjes , paprikapoeder en eventueel chili vlokken ondertussen in een vuurvast kommetje, kruid goed met peper en zout.
Overgiet de kruiden met de olie, laat infuseren en volledig afkoelen.
Schep de yoghurt in een ondiepe schaal en spreid gelijkmatig uit.
Druppel de kruidenolie royaal over de yoghurt.
Serveer de gegrilde groenten naast de dip samen met je favoriete crackers, en garneer eventueel met wat verse kruiden.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!