Ga terug
–+ servings

Teriyaki noedels met kip

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram noedels
  • 300 gram kipfilet in kleine blokjes
  • 4 ruime eetlepels teriyakisaus + extra voor de afwerking
  • 800 gram Aziatische groentenmix

Optioneel

  • gember, look, chilipepertje fijngesneden
  • sesamzaadjes en lente-ui als afwerking

  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en voeg het bouillonblokje toe aan het water voor extra smaak. Giet af en bewaar.
  • Zet een ruime pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak goudbruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn). Kruid goed met peper en zout.
  • Voeg de teriyakisaus toe en laat even meebakken. De saus zal aan de kip gaan kleven als die indikt.
  • Haal de kip eventueel uit de pan (als ze al helemaal gaar is, anders bak je ze verder mee) en voeg de groentenmix toe. Roerbak op hoog vuur zo'n 4 minuten mee tot de groenten beetgaar zijn en kruid goed met peper en zout.
  • Voeg dan de noedels toe aan de pan samen met de kip. Schep alles goed om. Voeg naar smaak nog extra teriyakisaus toe en schep onder de noedels. Werk eventueel af met toppings naar keuze.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!