Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

Ingrediënten

Voor de roomkaasdip:

  • 150 g St Môret verse kaas
  • 2 el veenbessen confituur
  • 1 el gedroogde veenbessen
  • 1 el fijn gehakte pecannoten
  • Een paar takjes verse rozemarijn
  • Een drizzle honing optioneel

Voor de kaasstengels:

  • 1 vierkant vel bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 50 gram gemalen kaas
  • Een snuifje paprikapoeder

Instructies

Voor de roomkaasdip:

  • Neem een mooie presenteer kom en verdeel de verse kaas evenredig. Maak een swirl in het midden met de achterkant van je lepel om de styling mooier te maken.
  • Verdeel de confituur over de roomkaas, samen met de gedroogde veenbessen, gehakte pecannoten.
  • Hak de rozemarijn fijn (hou een takje apart voor decoratie op het einde) en verdeel over de dip.
  • Werk eventueel af met een drizzle honing.
  • Voor de kaasstengels:

Verwarm de oven op 200°C.

  • Rol het vel bladerdeeg uit en snij met een mes lange dunne stroken van het deeg.
  • Roer het eigeel los met een scheutje water en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de reepjes bladerdeeg erop met genoeg ruimte ertussen (ze worden groter tijdens het bakken). Neem de onderkant van een reepje vast en de bovenkant en draai een paar keer om een mooi twist effect te krijgen.
  • Verdeel de gemalen kaas over de kaasstengels.
  • Kruid af met peper, zout en wat paprikapoeder.
  • Bak in de oven voor 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.