Go Back

No-bake cheesecake met speculaas

Porties: 6 - 8 personen

Ingredi├źnten

  • 200 g speculaas
  • 5 el boter
  • 400 g roomkaas vb. philadelphia, op kamertemperatuur
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mandarijntje
  • 100 ml slagroom

afwerking:

  • je favoriete confituur ik neem veenbessensaus want dat is lekker kerstig :)

Instructies

  • Doe de speculaas in een keukenmachine en maal fijn of doe in een afsluitbaar zakje en klopt fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter. Meng de speculaaskruimels met met de boter. De substantie lijkt op nat zand.
  • Verdeel de speculaas over de glaasjes en druk wat aan. Zet in de koelkast.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop los met een elektrische mixer.
  • Voeg de zeste en het sap van het mandarijntje toe, samen met de poedersuiker, en slagroom.
  • Mix voor een paar minuten tot het mengsel wat opstijft.
  • Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Werk af met een lepeltje van je favoriete (zelfgemaakte) confituur of veenbessensaus.