6 - 8 personen
Ingrediënten
- 200 g speculaas
- 5 el boter
- 400 g roomkaas vb. philadelphia, op kamertemperatuur
- 50 g poedersuiker
- 1 mandarijntje
- 100 ml slagroom
afwerking:
- je favoriete confituur ik neem veenbessensaus want dat is lekker kerstig :)
Doe de speculaas in een keukenmachine en maal fijn of doe in een afsluitbaar zakje en klopt fijn met een deegroller.
Smelt de boter. Meng de speculaaskruimels met met de boter. De substantie lijkt op nat zand.
Verdeel de speculaas over de glaasjes en druk wat aan. Zet in de koelkast.
Doe de roomkaas in een kom en klop los met een elektrische mixer.
Voeg de zeste en het sap van het mandarijntje toe, samen met de poedersuiker, en slagroom.
Mix voor een paar minuten tot het mengsel wat opstijft.
Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Werk af met een lepeltje van je favoriete (zelfgemaakte) confituur of veenbessensaus.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!