Ga terug
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Porties: 8 personen

Ingredi├źnten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 bloemkool
  • 200 g spinazie
  • 4 eieren
  • 150 gram gemalen kaas

Instructies

  • Zet een grote pot met water op het vuur.
  • Kook eerst de eitjes in voor 11 minuten. Schep ze eruit en koel af in koud water.
  • Snij ondertussen de bloemkool in hapklare stukken.
  • Doe de bloemkool na de eitjes in het kokend water en laat ze 15 minuten koken.
  • Voeg dan de spinazie toe en roer 1 minuut om.
  • Giet de spinazie en de bloemkool af in een vergiet. Laat even afkoelen. Druk dan zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool en spinazie met een lepel.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200┬░C.
  • Pureer de bloemkool en spinazie met een pureestamper of staafmixer als je een fijne textuur wil. Roer er dan 100g van de kaas onder. Kruid goed af met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
  • Neem een bakvorm en vet deze in en strooi er wat bloem in. Verdeel de bloem zodat er overal een dun laagje zit. Rol het bladerdeeg uit over de vorm, niet alleen de bodem maar ook de zijkanten.
  • Pel de eitjes en snij ze doormidden.
  • Verdeel het bloemkoolmengsel over het bladerdeeg. Verdeel hier de eitjes over en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de kaas en korst goudbruin is.
  • Laat lichtjes afkoelen voor je de taart aansnijdt. Lekker warm of koud!