Ga terug
–+ servings

Marscarpone mousse met meringue

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 Personen

Ingrediënten

  • 250 gram rood fruit diepvries of vers
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml room opklopbaar
  • 3 eiwitten
  • 100 g poedersuiker
  • 4 bastogne koekjes
  • 15 gram boter

Voor de mascarpone mousse

  • We maken eerst de "confituur" door het fruit in een pannetje te doen en op een laag vuurtje samen met 30g van de suiker en een scheutje op te warmen. Laat het zo'n 15 minuten pruttelen tot de rood fruit tot moes gekookt is en het mengsel wat is ingedikt.
  • Optioneel: haal de confituur door een zeef om pitjes te verwijderen. Ik vind dit geen probleem dus laat ze er gewoon in.
  • Pureer het fruit met een staafmixer tot een gladde massa. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de room stijf op met een mixer. Roer de mascarpone even los met de mixer en voeg dan het rood fruit mengsel toe. Meng goed. Proef even of het geheel zoet genoeg is. Voeg eventueel nog een schepje extra poedersuiker toe.
  • Neem dan een spatel en schep er voorzichtig de room onder om zoveel mogelijk lucht te bewaren.

Voor de bodem

  • Crush de koekjes door ze in een hersluitbaar zakje te doen en er met een deegrol op te slaan tot fijne kruimels. Je kan ze ook pulseren in een hakmolen.
  • Smelt de boter en meng onder de koekjes. Verdeel het mengsel over je vier presentatieglaasjes en druk een beetje aan met de achterkant van je lepel. Schep de mascarpone mousse op de bodem (of gebruik een spuitzak). Plaats in de koelkast tot je klaar bent voor het serveren.

Voor de meringue

  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom (goed proper maken en eventueel met een halve citroen insmeren) en begin ze op te kloppen met een mixer.
  • Van zodra er kleine schuimbelletjes verschijnen kan je het poedersuiker beginnen toevoegen. Zet de mixer op de laagste stand om te voorkomen dat het poedersuiker alle kanten opvliegt.
  • Klop de eiwitten stijf, wit en schuimig op. Als je de kloppers uit het mengsel haalt, blijft er een piekje omhoog staan.
  • Schep de meringue op de mascarpone en zet apart in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
  • Brand de bovenkant van de meringue even aan met een bunsenbrander of verwarm enkel de grill van je oven en zet ze daar voor 2-3 minuten. Hou ze zeker in de gaten want je wil niet dat het gaat aanbranden!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!