Ga terug

Zoete aardappel stamppot

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 250 g spinazie
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 blik kikkererwten (geroosterd*)
  • 2 el Camp's pickles
  • 1 el gemalen komijn
  • Werkwijze

Instructies

  • Was de zoete aardappelen en doe ze in een grote pot met water. Breng aan de kook tot de aardappels gaar zijn (zo'n 20-25 minuten). Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en rooster de kikkererwten als je dat wil.
  • Giet de aardappels af en verwijder de schil. Die zou heel gemakkelijk moeten loskomen. Pas op! De aardappelen zijn heet.
  • Doe de aardappelen terug in de pot en plet ze met een pureestamper.
  • Doe de spinazie deeltje voor deeltje bij de aardappelpuree. De blaadjes zullen snel garen door de hitte van de aardappelen.
  • Doe de kikkererwten en zongedroogde tomaten onder de puree samen met de pickles en zet goed onder elkaar.
  • Kruidt het geheel af met peper, zout en het gemalen komijnzaad.

Notities

*Maak geroosterde kikkererwten voor een extra crunch!