Ga terug

Cannelloni met pompoen en gekarameliseerde pecannoten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de gekarameliseerde pecannoten:

  • 50 g pecannoten
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 1 el boter

Voor de cannelloni:

  • 250 cannelloni
  • 250 g ricotta
  • 200 g verse spinazie
  • 600 g pompoen
  • een paar salieblaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 150 g gemalen mozzarella
  • 400 ml tomatensaus

Instructies

  • Doe de kokosbloesemsuiker, boter en pecannoten in een pannetje op laag vuur. Voeg een scheutje water toe en kook voor ongeveer 5 minuten tot de suiker helemaal rondom de pecannoten wikkelt. Schep de noten uit op een bord bekleed met bakpapier en haal ze uit elkaar met twee vorken. Zet in de koelkast terwijl je de rest bereid.
  • Snij de pompoen in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Doe samen met wat olijfolie, peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes in een ovenschaal en rooster op 200°C voor 15-20 minuten tot de pompoen goudbruin is.
  • Hak de spinazie fijn en meng onder de ricotta, samen met de pompoen en Parmezaanse kaas. Kruid af met peper en zout.
  • Haal de afgekoelde pecannoten uit de koelkast en hak in fijne stukjes. Voeg bij de vulling.
  • Vul de cannelloni met het ricottamengsel.
  • Verspreid een beetje van de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en verdeel hierover de cannelloni. Verdeel de rest van de saus over de pasta en werk af met de mozzarella.
  • Bak op 180°C voor 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de pasta gaar.
  • Laat even afkoelen voor je hem aansnijdt.