Ga terug

Plaattaart met nectarines en blauwe bes

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 nectarines
  • 100 g blauwe bessen
  • 25 g suiker
  • 1 el maïzena
  • 1 ei

voor de glaze:

  • 100 g poedersuiker
  • 1 el melk/citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de nectarines in fijne halve maantjes.
  • Meng de nectarines samen met de blauwe bessen de suiker en de maïzena in een grote kom zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verdeel het mengsel over het uitgerolde vel bladerdeeg. Je kan dit ad random doen, of netjes alle nectarines schikken op het deeg. Laat rondom een boord van ongeveer 1 centimer.
  • Klop in een klein kommetje het ei los met een scheutje water. Bestrijk de rand van het bladerdeeg met dit ei-mengsel. Zo krijgt het een extra mooi kleurtje.
  • Bak in de oven voor 16-18 minuten tot de rand goudbruin is. Roteer de taart halverwege zodat alles gelijkmatig bakt.
  • Maak de glaze door het poedersuiker (zeef het als het veel klontjes heeft) te mengen met de melk of het citroensap. Drizzle dit over de taart net voor het serveren. Geniet van de taart warm of koud (of met een bolletje ijs :D) maar maak hem idealiter dezelfde dag.