Ga terug
+ servings

Cake met ricotta en aardbeien

Totale bereidingstijd 01uur:05 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:55 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

  • 170 gram Pure Via Patisserie
  • 3 eieren
  • 100 gram boter
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram amandelmeel
  • 200 gram zelfrijzende bloem + 1 tl bakpoeder*
  • 200 gram aardbeien
  • een handjevol amandelschilfers optioneel

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de eieren samen met de Pure Via Patisserie in een grote kom. Gebruik een elektrische handmixer en klop voor 3 minuten tot de eieren een stuk luchtiger zijn geworden.
  • Smelt de boter en doe samen met de ricotta bij in de grote kom. Meng met een garde tot een egaal mengsel.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en het amandelmeel toe aan het mengsel en meng tot alle bloem net opgenomen is.
  • Snij de aardbeien doormidden of in vieren en verdeel met een spatel onder het deeg. Is het deeg een beetje te vast? Voeg dan een eetlepel of twee melk toe om het wat gemakkelijker onder elkaar te kunnen zetten.
  • Vet een bakvorm in (ik nam een ronde bakvorm van 22 centimeter diameter) en bestrooi met wat bloem of gebruik bakpapier. Verdeel het deeg over de bakvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel bovenop eventueel de amandelschilfers.
  • Plaats de cake in de oven en bak voor 55-65 minuten in de oven. Prik met een tandenstoker om te testen of de cake volledig gaar is. Wordt de cake te snel bruin bovenaan, leg dan wat aluminiumfolie bovenop. Laat eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en verplaats de cake daarna na een koelrekje om op kamertemperatuur te laten komen.
*De cake heeft dus een meer smeuïge textuur die aanleunt bij een cheesecake. Voor wat meer luchtigheid kan je nog een halve theelepel extra bakpoeder toevoegen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!