12 cupcakes
Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 125 g zelfrijzende bloem*
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 125 g suiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- 2 el melk
Voor de frosting
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 450 g poedersuiker
Voor de cupcakes
Verwarm de oven voor op 170°C en voeg papiertjes toe aan je muffinpan.
Doe de bloem samen met de suiker, boter en de eieren in een kom en mix voor ongeveer 1 à 2 minuten tot een glad deeg. Zet een kookwekkertje om effectief 2 minuten te kloppen. Dat duurt vaak langer dan je denkt. ;)
Voeg de melk en vanille toe en mix nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.
Schep een grote eetlepel in elk van de papiertjes en bak de cupcakes voor 22 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen alvorens ze te frosten.
Voor de frosting
Klop de boter met een elektrische mixer voor 3 minuten los tot deze wit en luchtig wordt.
Voeg de poedersuiker toe in twee stappen. Begin met mixen op de laagste stand of je gezicht zal vol hangen! Klop het geheel goed luchtig, nog voor zo'n 3 minuten.
Bestrijk de cupcakes royaal met de frosting of spuit met een spuitzak. Werk af met extra's naar keuze.
*Je kan ook gewone bloem + 5 gram bakpoeder gebruiken
** Origineel recept is te vinden op cupcakejemma.com
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!