Ga terug
+ servings

Moelleux die altijd lukt

4.63 van 8 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram boter
  • 50 gram pure chocolade ik gebruike 72% cacao
  • 70 gram poedersuiker
  • 25 gram bloem
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smeer je bakvormpjes goed in met boter zodat de moulleux makkelijk uit hun vorm kunnen komen na het bakken.
  • Doe de boter en de chocolade in een kom en zet voor 30 seconden in de microgolf. Roer goed door en zet er opnieuw in tot alles gesmolten is.
  • Scheid 1 ei en bewaar enkel het eigeel.
  • Voeg het ei, eigeel en de poedersuiker toe aan het chocolademengsel en mix goed door elkaar.
  • Schep de bloem onder het mengsel tot net helemaal opgenomen.
  • Verdeel het deeg over de twee vormpjes.
  • Bak voor 13 minuten in het midden van de oven. Hou je timer in de gaten! Het kan zijn dat het deeg vanboven nog wat lopend lijkt, dat is normaal.
  • Haal de vormpjes uit de oven en draai ze om op een presenteer-bordje en serveer meteen (eventueel met wat fruit of een bolletje ijs).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!