Ga terug
Recept afdrukken
4.5 van 2 stemmen

Zachte speculaas

Porties: 12 stukken

Ingrediënten

  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 100 g boter kamertemperatuur
  • 250 g zelfrijzende bloem*
  • 2 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem een ovenschaal (ik nam een browniebakvorm) en beboter rondom en bedek de onderkant met bakpapier.
  • Meng de suiker met de boter in een kom.
  • Voeg de eieren één voor één toe tot ze helemaal opgenomen zijn.
  • Voeg dan de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot alles goed is opgenomen, niet verder.
  • Doe het deeg in de ovenschaal en zet in de oven voor 20 minuten of tot als je met een tandenstoker prikt, hij droog uit het deeg komt.
  • Laat afkoelen in de vorm alvorens te snijden.

Notities

*gewone tarwebloem als je liever een wat platter, meer deeg-ige speculaas hebt. **Speculaaskruiden kan je in deze periode van het jaar in de supermarkt vinden, maar wil je het niet gebruiken, voeg dan wat kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder toe.