Ga terug

Bosbessen curd

Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

  • 350 gram bevroren rode vruchten
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eieren lichtjes geklutst
  • 10 gram boter optioneel

  • Laat de vruchten ontdooien en doe ze in een blender.
  • Pureer ze fijn en haal door een zeefje om de groffe pitjes eruit te filteren.
  • Doe in een steelpannetje de suiker, maïzena en eventueel een snuifje zout en roer goed door met een garde.
  • Doe er de vruchtenpuree, het citroensap en de geklutste eieren bij en meng goed.
  • Zet het pannetje op middelhoog vuur en breng aan de kook terwijl je voortdurend roert.
  • Laat 1 minuut koken (al roerend, zodat je eieren niet klutsen) tot het mengsel indikt.
  • Haal de pudding van het vuur en roer er eventueel de boter onder voor een extra glimmend effect!
  • Giet de pudding in een kommetje en dek rechtstreeks op de pudding af met plastiekfolie om geen vel te laten vormen.
  • Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!