Ingrediënten
- 350 gram bevroren rode vruchten
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eieren lichtjes geklutst
- 10 gram boter optioneel
Laat de vruchten ontdooien en doe ze in een blender.
Pureer ze fijn en haal door een zeefje om de groffe pitjes eruit te filteren.
Doe in een steelpannetje de suiker, maïzena en eventueel een snuifje zout en roer goed door met een garde.
Doe er de vruchtenpuree, het citroensap en de geklutste eieren bij en meng goed.
Zet het pannetje op middelhoog vuur en breng aan de kook terwijl je voortdurend roert.
Laat 1 minuut koken (al roerend, zodat je eieren niet klutsen) tot het mengsel indikt.
Haal de pudding van het vuur en roer er eventueel de boter onder voor een extra glimmend effect!
Giet de pudding in een kommetje en dek rechtstreeks op de pudding af met plastiekfolie om geen vel te laten vormen.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!